Yhteystiedot

Esko Erkkilä
Ruokomäenkatu 32
33840 Tampere
050 556 4878

Pikakysely

Mitä pidät uusista kotisivuistamme?

Ryhdikäs ja tulevaisuuteen katsova päätös

Perjantai 2.7.2010 - -Esko Erkkilä-

Eduskunta myönsi eilen selvin numeroin ydinvoimalan rakennusluvat Teollisuuden Voima Oyj:lle sekä Fennovoima Oy:lle.

 

Pitkään suomalaisia askarruttanut prosessi on saatu myönteiseen päätökseen. Olen päätökseen hyvin tyytyväinen.

 

Päätös merkitsee pitkää askelta ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi, työllisyyden parantamiseksi ja ennen kaikkea se luo pitävän pohjan maamme talousnousulle.

 

Päätöksen merkittävyyttä ja yhteisen hyvän näkemistä korostaa se, että ryhmäpäätöksiä ei ollut, vaan kansanedustajat olivat saaneet ryhmiltään vapaa kädet äänestää haluamallaan tavalla.

 

Äänestystulokset olivat selvät, sillä Teollisuuden Voiman hanke hyväksyttiin äänin 120-72, tyhjiä 2, poissa 5 ja Fennovoiman hanke hyväksyttiin äänin 121-71, tyhjiä 2, poissa 5.

 

Äänestystuloksista selviää muutama mielenkiintoinen seikka. SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen vastusti Teollisuuden Voiman hanketta, mutta puolusti Fennovoiman suunnitelmaa. Urpilainen perustelee päätöstään, sillä että maahan saataisiin yksi uusi ydinvoimalayritys. Hyvä perustelu, sillä se on ollut eräänä seikkana myös minulla.

 

Tyhjää Teollisuuden Voiman kohdalla äänestivät Johanna Ojala-Niemelä (sdp) ja Tuomo Hänninen (kesk.).  Fennovoima-äänestyksessä päättämättömyytensä kertoivat tyhjää äänestämällä kaksi demaria - Raakel Hiltunen ja ex-piispa Ilkka Kantola. Ihmettelen, että kansanedustajina on henkilöitä, joilla ei ole mielipidettä maamme kannalta eräässä tärkeimmässä kysymyksessä, ydinvoimaloiden rakentamisessa!

Äänestyksen jälkeen elinkeinoministeri, uudet ydinvoimaluvat esitellyt Mauri Pekkarinen (kesk.) kertoi haluavansa varmistaa, että uusien ydinvoimalatyömaiden kotimaisuusaste on aiempaa korkeampi.

Tästä syystä Pekkarinen aikoo elo-syyskuussa kutsua koolle keskusteluun nyt luvan saaneet yritykset, työnmarkkinajärjestöt, työsuojeluviranomaiset ja veroviranomaiset.

Hieno homma ja tästä nostan Pekkariselle hattua!

Eduskunnan eilinen päätös antaa suomalaisten katsella luottavaisesti tulevaisuuteen. Eräs kanto talouskasvun kangertelussa on saatu pois tieltä. 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Teollisuuden Voima, Fennovoima, Mauri Pekkarinen, Jutta Urpilainen, Johanna Ojala-Niemelä, Tuomo Hänninen, Raakel Hiltunen, Ilkka Kantola

Terveisiä Lahdesta!

Lauantai 12.6.2010 klo 8.48 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskustan puoluekokous alkoi eilen Lahdessa. Olin mukana aamun Talousseminaarista illan puheenjohtajatenttiin saakka.

 

Henkilövalinnat tehdään tänään. En pääse paikan päälle, sillä meillä on tänään pienimuotoiset sukujuhlat, kun nuorimmainen päätti opintiensä.

 

Tunnelma Lahdessa oli innostunut ja rakentava.

 

Eroava puheenjohtaja Matti Vanhanen sai puoluekokouksen avanneen puheenvuoronsa jälkeen raikuvat ja pitkät suosionosoitukset. Väki nousi seisomaan ja jatkoi suosionosoituksiaan - näin menetellään harvoin Suomessa! Vanhanen sai omiltaan hänelle kuuluvan tunnustuksen.

 

Tapasin eilen monta Suomen keskeistä päättäjää ja keskustelin heidän kanssaan. Suomen ensimmäinen naispääministeri Anneli Jäätteenmäki, ministeri Juha Rehula ja kansanedustaja Anne Kalmari olivat henkilöitä, joiden kanssa en ole aiemmin keskustellut kahden kesken. Niistä keskusteluista ehkä joskus myöhemmin.

 

Puheenjohtaja- ja puoluesihteerikisa ratkeavat tänään.

 

Mari Kiviniemen ja Timo Kauniston vauhti ja varmuus ovat kasvaneet kisan edetessä. Mauri Pekkarisella ja Paavo Väyrysellä varmuutta on ollut ennenkin ja erityisesti Pekkarisella myös vauhtia.

 

Juttelin puoluesihteerikisan molempien pääehdokkaiden - Jarmo Korhosen ja Timo Laanisen kanssa eilen. Heidän kisastaan tulee tiukka. Kisan kolmannen ehdokkaan Simo Sorsan tapasin eilen ensimmäisen kerran. Hänellä ei ole mahdollisuuksia puoluesihteerikisassa, vaikka pystyvä henkilö onkin.

 

Keskustalaiset saavat hyvän puoluesihteerin on hänen etunimensä sitten Jarmo tai Timo.

 

 

Levollisena ja innostuneena Lahden henkilövalintoja odottaen

 

-Esko Erkkilä-

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Suomen Keskusta, puoluekokous, Matti Vanhanen, Mari Kiviniemi, Mauri Pekkarinen, Paavo Väyrynen, Timo Kaunisto, Jarmo Korhonen, Timo Laaninen, Simo Sorsa, Anneli Jäätteenmäki, Juha Rehula, Anne Kalmari

Voittaako galluppien kuningatar Lahdessa?

Keskiviikko 2.6.2010 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskustan puoluekokous Lahdessa lähestyy ja puheenjohtajagalluppien kierrokset kiihtyvät.

 

Kaikki arvonsa tuntevat mediat tekevät omia galuppejaan Keskustan tulevasta puheenjohtajasta ja osa myös puoluesihteerivalinnan tuloksesta.

 

Viimeisimpänä Helsingin Sanomat julkisti puheenjohtajagalluppinsa tuloksen tiistaina 1.6.2010.

 

HS-gallup perustui 17…27.5.2010 toteutettuun toimeksiantoon, jossa...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, Mauri Pekkarinen, Paavo Väyrynen, Timo Kaunisto, Antti Kiviniemi, Kaija Kiviniemi, Juha Louhivuori

Ministeriöitä pitää pystyä yhdistämään

Tiistai 1.6.2010 - -Esko Erkkilä-

Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila esittää, että seuraavissa hallitusneuvotteluissa pohdittaisiin maa- ja metsätalousministeriön sekä ympäristöministeriön yhdistämistä.

 

Kannatan ministeri Anttilan ehdotusta, sillä tehokkuuden lisääminen on liike-elämän tapaan välttämätöntä myös kunta- ja valtiontaloudessa.

 

Anttila haluaa, että ministeriöiden yhdistämisessä otettaisiin oppia työ- ja elinkeinoministeriön mallista.

 

Työ ja elinkeinoministeriön vastuualueeseen...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: maa- ja metsätalousministeriö, ympäristöministeriö, Sirkka-Liisa Anttila, Mauri Pekkarinen, Anni Sinnemäki

Mauri Pekkarinen - valmis pääministeriksi

Lauantai 29.5.2010 - -Esko Erkkilä-

Suomen Keskusta valmistautuu mielenkiintoiseen puheenjohtajavalintaan parin viikon kuluttua Lahden puoluekokouksessa.

 

Kaikki puheenjohtajaehdokkaat ovat esiintyneet tamperelaisille ja heistä viimeisenä elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen. Pekkarinen esiintyi tamperelaisille Linkosuon kahvilassa Koskikeskuksessa lauantaina 22.5.2010.

 

Olin kuuntelemassa ministeriä ja pääsin myös keskustelemaan hänen kanssaan.

 

Pekkarinen on kokenut...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mauri Pekkarinen, Suomen Keskusta, ydinvoimalapäätös

Suomen Keskustan puheenjohtajakiertue Tampereella

Torstai 13.5.2010 - -Esko Erkkilä-

Keskustan uusi puheenjohtaja valitaan puoluekokouksessa Lahdessa 11. - 13.6.2010.

 

Puheenjohtajakandidaatit osallistuvat ennen puoluekokousta yhdeksällätoista paikkakunnalla ympäri Suomea järjestettäviin puheenjohtajatentteihin.

 

Puheenjohtajakiertue saapui Tampereelle 11.5.2010. Tilaisuus järjestettiin Museokeskus Vapriikissa ja Vapriikin auditorioon kokoontuikin yleisöä täysi salillinen.

 

Valitettavasti samaan aikaan Eduskunta keskusteli pääministeri Matti Vanhasen ilmoituksesta energia-asioista. Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen joutui asian johdosta...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mari Kiviniemi, Paavo Väyrynen, Mauri Pekkarinen, Timo Kaunisto, Suomen Keskusta, Arto Pirttilahti

Oikea päätös

Lauantai 24.4.2010 - -Esko Erkkilä-

Hallitus teki keskiviikkona 21.4.2010 päätöksen, että se esittää eduskunnalle kahden uuden ydinvoimalan rakentamista. Uudet ydinvoimaluvat ovat saamassa Fennovoima Oy sekä Teollisuuden Voima Oy. Mikäli eduskunta hyväksyy hallituksen esityksen, se merkitsee, että uudet ydinvoimalat rakennetaan Eurajoen Olkiluotoon ja Pyhäjoelle tai Simoon.

 

Päätös on oikea. Nyt on eduskunnan vuoro hyväksyä hallituksen esitys, jotta ydinvoiman lisärakentamisessa päästään vitkastelematta vauhtiin.

 

Ydinvoimalalupien esittäminen kuului ministeri Mauri Pekkariselle ja hän osoitti olevansa henkilö, johon Suomi voi luottaa.

 

Eduskunnassa lisäydinvoimalaluvat...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: lisäydinvoimalat, Teollisuuden Voima, Fennovoima, Fortum, Mauri Pekkarinen

Isojen ja merkittävien uutisten päivä

Perjantai 23.4.2010 - -Esko Erkkilä-

Tiistaina 20.04.2010 julkistettiin valtakunnallisesti yksi iso asia ja tamperelaisesta vinkkelistä ainakin kaksi isoa asiaa.

 

Valtakunnallinen uutinen oli hallituksen linjaus vihreän energian laajasta paketista, joka mahdollistaa Suomen täyttävän EU:n uusiutuvan energian velvoitteet.

 

Vihreän energian paketti synnyttää Suomeen jopa 20.000 uutta työpaikkaa ja metsäenergian osuus uusista työpaikoista on yli 6.000.

 

Vihreän energian paketti on valmisteltu elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen (kesk.) johdolla.

 

Kannatan monien suomalaisten kanssa...

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Bioenergiapaketti, Mauri Pekkarinen, Tampere, Tampereen Keskusareena, Kansi, Lahdesjärvi, Lakalaiva, yhdyskuntalautakunta

Keskustelut työ- ja elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen sekä maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilan kanssa

Keskiviikko 4.11.2009 klo 8.00 - -Esko Erkkilä-

Osallistuin kuluneen viikonvaihteen aikana Keskusta-risteilylle.

Risteilyn eräs ohjelma oli, kun tavalliset henkilöt saivat jutustella ministereiden kanssa. Ohjelman nimi oli "Treffaa ministeri".

Keskustelin ministeritapaamisessa Mauri Pekkarisen, Sirkka-Liisa Anttilan sekä Anu Vehviläisen kanssa.

Vehviläisen kanssa keskustelin Pirkanmaan liikenneväylistä, mutta Pekkarisen ja Anttilan kanssa juttelin muista asioista.

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: Mauri Pekkarinen, Sirkka-Liisa Anttila, syöttötariffi, valkuaisomavaraisuus

« Uudemmat kirjoitukset